Радев: Безкомпромисно ще отстоявам правата, интересите и достойнството на своя народ

12:12, 22 яну 17 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъде президент на всички български граждани и на диалога. Такава заявка даде новоизбраният президент Румен Радев на церемонията по приемане на поста.

Скъпи съотечественици, нека заедно градим едно общество, което не е заложник на миналото, а създател на бъдещето. Ще бъда с вас, ще бъда президент на всички български граждани, президент на диалога и помирението, на сътрудничеството и баланса", каза Радев. Той обеща, че ще работи с правителството, институциите, партиите и гражданските организации за намирането на най-добрите решения за България. "Нека е ясно едно – безкомпромисно ще отстоявам правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам в доброто бъдеще на България и на всички нас", заяви Радев.

Най-важното е да осъзнаем силата си, да повярваме в себе си и заедно да продължим напред, каза Румен Радев. Той благодари на президента Плевнелиев и на всички президенти за усилията им за изграждане на демократична България.

"Събрани сме на свято място, на такова място човек най-ясно осъзнава отговорността да застане на чело на държава с дълбоки европейски ценности, отстоявала своята свобода", каза Радев в началото на словото си. Той обърна внимание на значението на армията в 13 вековната история на България.

Според президента Радев през последните три десетилетия България е изминала сложен и труден път, изпълнен с препятствия и грешки. "Разпиляхме енергия, загубихме време", каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама