ДПС ще оцени Радев след 101 дни

12:24, 22 яну 17 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Очакваме Румен Радев да бъде един добър президент. Ние от ДПС ще му дадем 101 дни (...) ще го оценим след 101 дни", заяви в интервю по Нова телевизия председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

По думите на председателя на партията на Ахмед Доган, толкова дни са толерантният срок за всяко ново държавно управление, а българите, включително и депутатите, имат проблем с уважението към институциите.

На въпроса дали ДПС е готова да се върне в управлението, Карадйъ увери, че е така, като "и с ГЕРБ можем, и с БСП можем". "Ние сме готови да бъдем част от управлението и това сме го показвали дори и когато сме били в опозиция. Мястото на ДПС е в следващото мнозинство и в следващата изпълнителна власт, но единствено и само на ценността база и съставена програма за управление. В безпринципни мнозинства няма да участваме", заяви той.

Въпреки това преди две години, когато ГЕРБ сформирали правителство, предпочели коалициа с леви партии, националисти и Реформатори вместо с ДПС, с която имали 90% съвпадения с програмите, отбеляза председателя на Движението за права и свободи. Според него обаче е рано да се говори за възможни коалиции, предвид че изборите тепърва предстоят, а вотът ще определи възможностите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама