Предупреждение за ниски температури в страната за следващата седмица

13:41, 22 яну 17 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код за ниски температури е обявен за 7 области на страната за 23 януари, понеделник, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. ще бъде студено с ниски минимални температури - минус 19 - минус 15 градуса. Дневните температури също ще останат отрицателни.

От вторник вечерта у нас се очаква ново захлаждане, най-студено ще бъде в сряда и четвъртък. Лошото време ще започне с дъжд, който ще премине в сняг, което ще създаде условия за поледици.

"В средата на следващата седмица от север-североизток ще нахлуе нова порция студен въздух и ще има допълнително понижение на температурите", съобщи пред NOVA дежурният синоптик в БАН Красимир Стоев.

В края на януари и началото на февруари ще е по-топло, но няма опасност от рязко покачване на температурата, бързо снеготопене и наводнения.

"Никаква паника не трябва да има. Тази зима не е нещо изключително, а абсолютна нормална за нашата климатична зона, просто поредицата топли зими ни разглезиха", обясни синоптикът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама