62% от членовете на ГЕРБ виждат в Реформаторския блок естествен партньор

15:23, 22 яну 17 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
62% от активистите на ГЕРБ са посочили Реформаторския блок като естествен политически партньор. 46% предпочитат "Обединени патриоти", "Воля" - 45%, "Да, България" – 25%. Тези данни от допитването на партията изнесе заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на националната среща на партията.

Според 59% от членовете на ГЕРБ основната тема е здравеопазването, втората тема е правосъдие, посочена от 57%, третата образование - 52% , четвърта - общо благоустрояване, а пета вътрешен ред и сигурност. На въпрос от кои политически партии трябва да се дистанцира ГЕРБ анкетираните членове и симпатизанти на ГЕРБ са отговорили: ДПС и БСП, ДОСТ, ББЦ, следвани от АБВ.

"Смятам, че това също може да ни даде и начина на усещането от наши членове и по всяка вероятност и от наши симпатизанти. Процентът, който се дава за това, че присъстваме в медиите, е 65%, 33%, че не присъстваме", коментира Цветанов. 61% от анкетираните смятат, че информацията за ГЕРБ не е обективна. Точно затова трябва да противодействаме на фалшивите новини с всички средства, каза Цветанов.

88% от участвалите в анкетата са с висше образование. Цветанов уточни, че 27% от анкетираните са от София, 42% - от областен град, 25% - от друг град, и 6% - от село.

Според Цветан Цветанов най-важното в управленската програма е да има кратки и ясни послания. "Ние видяхме отсреща какво имаше в тази кампания – пенсии, бежанци", каза заместникът на Борисов за кампанията на БСП за президент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама