Фандъкова: София се чисти по приоритети, градският транспорт не е спирал

17:51, 22 яну 17 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичният кмет Йорданка Фандъкова поздрави новия президент Румен Радев. Неговият успех ще бъде успех за всички български граждани, смята тя. Фандъкова бе гост на предаването "120 минути" по БТВ.

Пред Румен Радев има голямо предизвикателство. Той ще бъде президентът, който управлява държавата, подчерта тя. И в отговор на въпрос дали по време на церемонията по предаването на властта е имало напрежение между лидера на БСП Корнелия Нинова и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, тя каза, че не е забелязала такова нещо.

Най-естественият партньор за ГЕРБ като най-голяма партия в център-дясното пространство е РБ. Това показала анкета сред актива на ГЕРБ. На 22 януари сутринта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра актива на ГЕРБ.

"ГЕРБ трябва да се явява самостоятелно на избори и да носи самостоятелно отговорност. Ако това не е възможно, коалициите трябва да се правят само на принципна основа", категорична е Фандъкова, която е и зам.-председател на партия ГЕРБ.

След РБ идва Патриотичният фронт, каза тя, коментирайки класацията на партиите по предпочитание като коалиционен партньор на ГЕРБ.

Столичният кмет отговори на поредица въпроси защо градът не е почистен от снега.

"Гражданите трябва да знаят, че в такава ситуация най-важната цел е да не бъде блокиран животът в града. На първо място - да се осигури движението на градския транспорт. Не допуснахме сериозни спирания на градския транспорт", отговори тя.

Нека оценяваме тежката зимна ситуация реално, да не забравяме, че хората работят при минусови температури дни наред, обърна внимание столичният кмет. "Но тук става дума за възможности, включително и за финансови възможности", добави тя.

На Фандъкова бе показана снимка от цепнатините, зейнали на ремонтирания булевард "Цариградско шосе". Тя отговори, че договорите са строги, а въпросният участък е в гаранция. Следователно, през лятото фирмата ще ремонтира отново въпросния участък.

 

Йорданка Фандъкова каза още, че строителството на велоалеи е сред приоритетите на управлението на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама