Заместникът на Татяна Дончева напуска "Движение 21", несъгласен с нейния стил на ръководство

11:20, 23 яну 17 / Политика 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместникът на Татяна Дончева - Симеон Славчев обяви чрез Фейсбук, че напуска "Движение - 21".

Пубрикуваме пълният текст на писмото му без редакторска намеса:

Скъпи приятели, бих искал да ви информирам, че в събота (21.01.2017 г.) подадох оставка като зам.-председател, член на Националния изпълнителен съвет и член на Националния съвет на ПП „Движение 21“.

Мотивите ми да се оттегля от ръководството са продиктувани на първо място от принципните ни различния с председателя на партията за това как, с какви политики, стъпки и действия да се развива „Движение 21“, както и от факта, че важните политически решения се вземат еднолично от председателя на партията и се спускат на членовете на Националния изпълнителен съвет и Националния съвет, като легитимните органи на партията служат само за легализация на взетите предварително някъде решения.

Друг основен мотив да се оттегля е, че енергията и въодушевлението, с които създадохме "Движение 21", бяха пометени от стила и начина на работа, които са достатъчно добре познати в партиите на статуквото. Загуби се екипността, което беше предпоставка за постигане на целите ни. Многократно правих опити и се борех да се променят нещата в партията, но за съжаление през последните седмици принципните различия сериозно се задълбочиха, а е извън разбиранията ми да бъда част от организация, в която мнението на отделната личност няма стойност, ако то не съвпада с мнението на председателя. Приятели, бих искал да благодаря на всеки един от вас за доверието и подкрепата, защото голяма част от вас се включиха, гласуваха и подкрепяха до сега "Движение 21" и заради мен. Всички вие ме познавате и знаете, че аз няма да се откажа от идеите и каузите, които заедно отстояваме. Напротив! В качеството ми на общински съветник в Столичния общински съвет ще продължа ежедневно да доказвам, че политиката е средство и механизъм за решаването на реалните проблеми на българските граждани. Убеден съм, че с общи усилия и действия ще върнем справедливостта в България!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама