Служебното правителство е сформирано

19:16, 24 яну 17 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Целият политически спектър премина през "Дундуков" 2. Цветен политическия и експертен служебен кабинет е съставил президентът Радев. Правителството ще бъде с трима вицепремиери и 16 министри, съобщава bTV.

Държавния глава е подписал указ за разпускане на парламента. Това ще стане на 27 януари, петък, тогава ще бъде представен и новия служебен кабинет.

Въпреки че отричаше да е получил категорична покана очевидно бившият председател на парламента Огнян Герджиков се е съгласил да поеме поста на служебен премиер.

Заместник-министърът на финансите в няколко поредни правителства Кирил Ананиев ще осигури приемствеността в ключовия ресор. Силовите министри са Пламен Узунов, бивш директор на полицията в Пловдив (уволнен от Румяна Бъчварова заради оставен на свобода убиец на пътя) и генералът от резерва Стефан Янев, бивш военен аташе във Вашингтон.

Външен министър става посланикът ни в Берлин и бивш началник на кабинета на Симеон Втори – Ради Найденов.

Д-р Илко Семерджиев поема здравеопазването, Христо Алексиев от управата на НКЖИ - транспорта. Енергиен министър става Николай Павлов от „Булгаргаз”.

Театралът Рашко Младенов ще оглави министерство на културата. От академичните среди са министърът на икономиката Теодор Седларски и министърът на спорта Даниела Дашева.

Утре ще бъде последното заседание на действащото правителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама