Президентът разпуска парламента от 27 януари, избори ще има на 26 март

21:27, 24 яну 17 / Политика 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Румен Радев подписа указ за произвеждането на парламентарни избори на 26 март 2017 г., съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Със свой указ президентът разпуска 43-ото Народно събрание на 27 януари 2017 г., петък.

С друг свой указ президентът назначава Огнян Стефанов Герджиков за служебен министър-председател на Република България, информира прессекретариатът.

Проф. Герджиков, който беше една от знаковите фигури на НДСВ при управлението на Симеон Сакскобургготски, е дал съгласието си да оглави служебния кабинет по-рано днес, научи "Дневник".

Според източници на "Дневник" съгласие за участие в кабинета са дали поне осем от поканените от Румен Радев за министри - финансистът Кирил Ананиев, експертът в областта на политиката по труда Гълъб Донев, здравният експерт Илко Семерджиев, икономистът Теодор Седларски, дипломатът Ради Найденов, образователният експерт проф. Николай Денков, бившият шеф в МВР Пламен Узунов, бившият заместник ректор на Националната спортна академия Даниела Дашева.

Датата на предсрочните парламентарни избори- 26 март, беше искана от БСП, докато предпочитанията на ГЕРБ клоняха към 2 или 9 април. С указа на президента тя се отдалечава от християнските празници Цветница и Великден, които са съответно на 9 и 16 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама