Обновяват столичната гимназия по хранително-вкусови технологии

15:36, 17 фев 17 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столична община одобри проектно предложение за ремонта и обновяването на професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р. Георги Павлов” в столичния район „Илинден”, като проектът ще се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Проектът е на стойност 1 611 208,52 лв., от които 1 399 999,10 лв. са безвъзмездна финансова помощ и 211 209,42 лв. са собствено финансиране от бюджета на Столична община.

Предвидените за изпълнение дейности са ремонт и обновяване на гимназията (архитектура, конструкции, ВиК, електроинсталации, изпълнение на мерки за енергийна ефективност, вертикална планировка и др.), включително прилежащото дворно пространство, подобряване на достъпа за хора с увреждания, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане за стаите и за професионалната лаборатория на училището.

 Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р. Георги Павлов” е създадена през 1951 г. и това е първото училище в страната, профилирано от този тип. Оттогава основни ремонти на гимназията не са правени, а професионалното образование придобива все по-голяма значимост сред лицата, които желаят да се реализират успешно на пазара на труда.

Това поставя още по-големи изисквания по отношение на материално-техническата база, свързана с професионалните направления в училището.

   

   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама