СУ "Кл.Охридски" ще чества 30 години програма "Еразъм"

15:51, 17 фев 17 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Следващият вторник - 21.02., най-старто и авторитетно българско висше учебно заведение – СУ „Св.Климент Охридски“, ще отбележи тържествено 30-та годишнина на европейската програма „Еразъм“.

На събитието, организирано от Центъра за развитие на човешките ресурси съвместно със Съвета на ректорите, ще бъде обявено началото на сътрудничество за провеждане на съвместни инициативи, с които ще бъде отбелязана 30-та годишнина на Програма „Еразъм“ в България. Всяко българско висше училище ще получи флаг с официалното лого на Европейския съюз за годишнината.

В рамките на честването на програмата ще бъде подписан и договор между Центъра за развитие на човешките ресурси и Университетската телевизия „Алма Матер“, която е официален медиен партньор за отразяване на събитията, свързани с 30-та годишнина на „Еразъм“ в България.

2017 г. е годината на „Еразъм“ (Erasmus или EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students). Тридесетата годишнина на най-известната европейска програма за образователен обмен ще бъде отбелязана в целия Европейски съюз.

Символичното начало на годината на „Еразъм“ в България ще бъде поставено в понеделник - 20 февруари 2017 г., когато от 19.00 до 22.00 ч., Централният военен клуб в София ще бъде визуализиран с цветовете на Европейския съюз ис  анимирана история на тази програма.

  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама