Рокади в Пирогов: Д-р Асен Балтов е новият шеф на болницата

16:30, 17 фев 17 25 668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на болница "Н. И. Пирогов" е сменено с протоколно решение здравния министър Илко Семерджиев. 

Досегашните членове на Съвета на директорите - д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов са сменени, с което се прекратяват техните правомощия. 

Със същото решение на служебния министър Семерджиев се определя нов състав на Съвета на директорите - Асен Георгиев Балтов, Емил Рашков Доросиев, Стоян Георгиев Миланов, Людмил Николов Джунков и Илиян Панайотов Кършев. В решението се посочва още, че новият състав трябва да определи за изпълнителен директор на лечебното заведение проф. д-р Асен Георгиев Балтов. 

Проф. д-р Стоян Миланов незабавно е подал оставка от новия Съвет на директорите по лични и професионални причини, както и като национален консултант по спешна медицина. 

Проф. д-р Стоян Миланов е изразил благодарност към всички, с които е работил в болницата през последните 4 години. Той е призовал към сдържаност, както и към продължаване на всички започнати проекти и успешното им финализиране.

По-късно, в съобщение до медиите, от пресцентъра на болницата разпространиха информацията, че напавените промени в ръководството й са с цел да се намалят огромните задължения на "Пирогов", които към края на октомври 2016 г са възлизали на 24 613 000 лева. Това превръща лечебното заведение в намер едно по задлъжнялост сред всички болници в страната, информират още оттам.

"С увеличението на борда на борда на директорите и подсилването му с юрист, а от днес и с финансист, се надяваме да се подобри управлението, здравните и финансовите показатели на "Пирогов" -

казва министър Семерджиев. Колкото до напускането на досегашния директор на болницата - проф. Миланов, министърът заявява:

"Предложих на проф. Миланов да остане в Съвета на директорите, но той не пожела. Не задържам никого с нищо. Приемам всякакви оставки."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама