Дискутират с бизнеса приоритетите на българското председателство на ЕС през 2018

13:00, 18 фев 17 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След броени дни - на 23.02.2017 г. от 10:00 ч. в представителния Дом на Европа в София ще се проведе дискусия с представители на бизнеса у нас с работна тема „България 2018 - Председателството на Съвета на ЕС в трудни условия“.

Проявата е организирана от Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) в София, Информационното бюро на Европейския парламент в България и от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

В събитието ще участват европейските депутати Ева Майдел (ЕНП) и Георги Пирински (С&Д), служебният вицепремиер Деница Златева, която отговаря за подготовката на българското председателство в служебното правителство, служебният външен министър Ради Найденов, Йозеф Янинг - директор на Европейския съвет за външна политика ЕСВП в Берлин, както и представители на бизнес общността у нас.

С дискусията ще бъде отбелязана десетата годишнина от присъединяването на България към ЕС, като форумът ще даде своя принос към дебата за приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., но този път от гледна точка на бизнеса.

Първата част от събитието ще обхване теми, свързани с бъдещето на ЕС, предизвикателствата след Брекзит, нарастващия евроскептицизъм, развитието на кохезионната политика и ролята на България в предотвратяването на маргинализацията в ЕС, като в тази част от дискусията ще се включат Георги Пирински, Йозеф Янинг (ЕСВП) и Ираван Хира (БФБЛ).

Диалогът ще продължи с подробно разглеждане на приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., сред които са осигуряването на работни места, растеж и конкурентоспособност; защитата на гражданите; установяването на енергиен съюз, насочен към бъдещата политика на борбата с изменението на климата; укрепването на свободата, сигурността и правосъдието и оформянето на ЕС като стабилен актьор на глобалната сцена.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама