Девет факултета на Софийския университет искат по-високи такси 

12:16, 20 фев 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

По-високи такси за новоприетите студенти предлагат девет факултета на Софийския  университет. Сред тях е Историческият факултет, съобщи деканът му доц. Петър Попнеделев, цитиран от БНР. 

Според него искането е обосновано, а причините за това били няколко. "Най-напред, расте минималната работна заплата, а това означава, че или управляващите искат да вдигнат нашия стандарт, или има проблеми, които се наваксват чрез нея. Таксата в нашия факултет не е вдигана от 10 години. Второ, издръжката предполага не само кърпене на ситуацията в момента, а и условия за по-качествено образование".

Доц. Попнеделяв смята, че таксите в Историческия факултет дори отблъскват хора, които искат и могат да учат. 

"Качеството зависи от нас, преподавателите, а тези проценти няма да отидат към нашата заплата. Те ще отидат към все по-нарастващата материална издръжка на университета и това е проблемът. Тези средства са необходими за елементарното поддържане на материалната база в университета". 

Деканът съобщи, че искането за поскъпване на таксите ще бъде разгледано в сряда. 

"Тогава имаме Академичен съвет и те ще бъдат разисквани, съответно приети или отхвърлени. От академичната общност зависи какво ще реши".

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама