Нинова: Борисов да не си мие ръцете със сегашния финансов министър

16:12, 20 фев 17 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Регистрирахме една много стойностна листа от хора с опит и в парламента, но и нови лица, млади хора, професионално подготвени. Имаме юристи, еколози, специалисти по вътрешна сигурност, международници, със социален профил – Михаил Христов, нашият параолимпийски шампион. С такъв отбор с нетърпение очаквам лидерското състезание в 25-МИР”.

Това заяви при регистрирането на листата на коалиция „БСП за България” в 25-ти МИР водачът на листата и председател на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от партията.

Попитана какво очаква в този сблъсък, Нинова отговори, че очаква победа. „Отиваме на състезание и най-добрият ще спечели”, каза още тя.

Става още по-наложително да се каже истината, след като видях в какви обяснения влизат от ГЕРБ. Те взаимно се изключват един друг”. Това заяви Корнелия Нинова по повод коментарите на бившия премиер Борисов и бившия министър на финансите Горанов след исканата от БСП ревизия на дълга. Тя припомни, че Борисов с казал, че парите от заема от 16 млрд. лв. се намират в резерва, а Горанов днес е казал, че тези пари са изхарчени за покриване на дефицит, за връщане на стар заем. „Има разминаване. Да се каже има ли такова нещо, къде са парите, изхарчени ли са и за какво?"- призова тя. Корнелия Нинова изтъкна, че Борисов се опитва типично в собствен стил да си измие ръцете със сегашния служебен министър. „Да му припомня все пак, че решението за дълга беше взето от Министерския съвет, оглавяван от него, и подкрепено от депутатите от ГЕРБ в парламента. Те са отговорни”, заяви председателят на БСП. Лидерът на левицата коментира, че Горанов съветва БСП да прочете отчетите на министерството, но подценява социалистите. Тя обясни, че в отчетите не пише кои са посредниците по дълга, срещу какви комисионни са посредничили, при какви лихви ще го връщаме, кога и на всеки българин по колко от него се пада да върне от личния си джоб. „Тази истина е наложителна и моля г-н Герджиков да не го прима като партийно поръчение, а като необходимост- да каже истината за състоянието на държавата”, заяви лидерът на БСП.

Корнелия Нинова направи предложение ревизията на дълга да бъде направена от външна фирма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама