Мъж се самозапали в центъра на София

16:17, 20 фев 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сигналът за горящия човек е подаден около 14:30 часа днес. Инцидентът е станал на булевард „Витоша” в пешеходния участък, между улиците "Алабин" и "Денкоглу". Все още не е ясно при какви обстоятелства човекът се е самозапалил, дали се е залял със запалителна течност непосредствено преди запалването или не. Това предаде БГНЕС по информация на пресцентъра на МВР.

"Погасен е мъж. Той е с обгорени лице и ръце. След потушаването на огъня, мъжът е откаран в клиниката по изгаряния в Пирогов", казаха от МВР.

От пресцентъра на "Пирогов" съобщиха за  Topnovini.bg, че самозапалилият се мъж има изгаряния на двете ръце, които са под 5 % и към момента вече не е в лечебното заведение. Не става ядно дали същият е настанен в друга болница или е изписан за домашно лечение.

 Днес се навършват точно 4 години от самозапалването на Пламен Горанов, припомня БГНЕС.

На 20 февруари 2013 година в разгара на най-масовите протести във Варна след 1989 г. Пламен Горанов драсна клечката и пламна, носейки със себе си плакат с надпис "Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17.30 часа на 20 февруари". Мъжът почина на връх Националния празник - 3 март, във варненската Военноморска болница с 80% изгаряния. Три часа след самозапалването му първото правителство на Бойко Борисов подаде оставка. Три дни след смъртта му от общината си отиде и кметът Кирил Йорданов. Пред грамадата от камъни във Варна до февруари 2015 година седеше и саморъчно направена табела с лист хартия, на който бе написано "Мафията убива България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама