Започва дарителска кампания „България на длан – макети на открито“

16:55, 20 фев 17 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 28 февруари от 11:00 часа в НДК ще бъде открита национална дарителска кампания, със събраните средствата от която се очаква да бъде изграден паркът „България на длан – макети на открито“.

На събитието ще бъде представен в детайли и архитектурният проект, а специален гост ще бъде Теодосий Спасов, който е приел поканата да стане лице на дарителската кампания.

Началото на инициативата е поставено още през далечната 2005-та година, когато „България на длан“ обикаля и събира свои почитатели от всички поколения.

Поради големия обществен интерес, през 2015 г. беше създаден Инициативен комитет. Неговата основна цел е изграждането на парк на открито. Предвижда се това да е място за образователни и културни събития, съхраняване на историческата памет и развитие на туристическите възможности на страната ни.

Част от лицата на комитета са много популярни български общественици, творци, учени и политици.

Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО даде през 2015 г. своя патронаж на проекта, който да представи както българското културно и историческо наследство, така и образци на световното наследство, ползващи се със закрилата на международната организация.

От тогава до днес е извършена огромна подготвителна дейност. Благодарение на това вече има предоставен терен за изграждане на парка (в община Правец) и избран чрез публичен конкурс архитектурен проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама