Къмпингите в България представляват голям интерес за чешките туристи

17:36, 20 фев 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чешките туристи започват да проявяват голям интерес към къмпингите в България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. В периода 16-19 февруари, в град Прага, Чехия се проведе Международно туристическо изложение "Holiday World 2017". Министерството на туризма представи България на информационен щанд от 42 кв. м.

Традиционно вниманието на чешките туристи е към Българското Черноморие. Голяма част от тяхпристигат у нас със собствени автомобили и отсядат предимно в малките курорти. Заради новата тенденция да се купуват каравани, чешките туристи търсят къмпинги у нас.

 Чехия е целеви пазар за България, като броят на туристите за 2016 г. е 209 773, което е ръст от 37.9% спрямо предходната година. С участието си на Международното туристическо изложение страната ни се стреми да привлече нови клиенти, да повиши информираността на посетителите за многото и разнообразни възможности за туризъм. Друга цел на участието ни е разширяване на пазарните позиции и осъществяване на контакти с чуждестранни туроператори и агенции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама