Велина Белева: Градим пътека срещу насилието и мост между поколенията

14:35, 21 фев 17 25 836 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

Столичният район „Студентски“ ще се включи в две инициативи до края седмицата, това научаваме от заместник-кмета на района Велина Белева.

Първата от тях е планирана за утре, когато заедно с 55-то СУ „Петко Каравелов“, организират флашмоб, озаглавен „Училище без насилие. С него те искат да отбележат Световния ден за борба с насилието в училище. Освен традиционните розови фланелки, символизиращи битката с тормоза в учебните заведения, всяко от децата е изрязало от цветна хартия стъпките си, които ще бъдат подредени в обща пътека.

„Първоначално идеята беше да се опиташ да влезеш в обувките на другия. В последствие, добавихме към нея още едно послание, а именно, че всички вървим в една посока. В посока срещу насилието.“

В инициативата се е включила активно цялата администрация на района, както и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. На децата ще им бъдат раздадени и информационни материали, от които да научат повече за видовете насилие и начините за справяне с него. В рамките на събитието, разговор с учениците ще проведе и кметът на района Димитър Дилчев.

Втората инициатива ще се проведе на 24-ти февруари, когато за седми пореден път в район „Студентски“ще се случат „Мартенски вълшебства.“ Главна роля в случването им ще имат, разбира се, тези, на които вълшебствата се отдават най-много – децата. Малчугани от близките квартали, с помощта на студенти от Художествената академия, ще изработят мартеници. С тях те ще украсят дърветата пред сградата на кметството и тези в двора на старчески дом „Дълголетие“, намиращ се в района.

„По този начин, както администрацията в лицето на кмета, така и и децата от района поздравяват възрастните хора и им пожелават здраве и дълголетие. Така се изгражда и своеобразен мост между поколенията", завършва заместник-кметът на район „Студентски“ Велина Белева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама