Носителят на „Оскар“ Владимир Койлазов: Успехът ни се дължи на години усилена работа

14:55, 21 фев 17 / Култура 25 521 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

„ Успехът ни се дължи на години усилена работа и в него няма нищо случайно!“ Това заявиха на специална среща с медиите носителят на тазгодишния „Оскар“ за цялостен принос в категорията „Научни и инженерни технологии” Владимир Койлазов и неговият колега Петър Митев. 

Двамата са създатели на компанията Chaos Group, в която работят около 200 служители и има офиси в целия свят. V-Ray софтуерът, който са разработили Койлазов и Митев позволява създаването на 3D изображение, което е близко до реалността.

Престижната награда Койлазов спечели в категорията „Софтуер за компютърна графика и ефекти за филми” в конкуренция с още 11 фирми. Успешният българин разясни, че наградата се дава за цялостния принос на екипа, а не за самия продукт.

„За решението кой да вземе наградата се има предвид до каква степен конкретният софтуер е подпомогнал за развитието на филмовата индустрия. Ние изграждаме софтуер за футуристична графика. Идеята е докато гледате филми да не разберете, че това е правено на компютър и да изглежда максимално реално.“ „Спечелването на "Оскар"-а е страхотно постижение.

В момента изживяваме детската си мечта“ - добави Петър Митев.

Койлазов спечели наградата на 15-тата година от създаването на софтуерната компания Chaos Group. Двамата с Петър Митев се превърнаха в поредното доказателство, че успехът не идва за една нощ, но с много труд и талант, мечтите могат да се сбъдват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама