Трайчо Трайков, Радан Кънев и Мартин Димитров – водачи на листи в София на "Нова република"

15:23, 22 фев 17 / Политика 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Политическата формация Нова република представи днес на брифинг в централата на ДСБ водачите на листи по райони, както и третата част от предизборната си програма под надслов “Нова надежда”, с политика за силно семейство и с подчертана грижа към българите в чужбина. А Радан Кънев и Нова република обещаха включване на 700 хил. работни места във формалната икономика, предаде БГНЕС.

Водачите на листи са:

23 МИР София и Благоевград - Трайчо Трайков

25 МИР София - Радан Кънев

24 МИР София и Плевен - Мартин Димитров

Пловдив град и област - Дани Каназирева

Бургас и Хасково - Стоил Яков

Русе - Борис Станимиров

Пазарджик - Атанас Атанасов

Стара Загора - Петър Славов

Враца - Цецка Башкова

Велико Тръново - Иван Иванов„

Видин - Вили Лилков

Разград и Ловеч- Методи Андреев

Монтана - Светослав Малинов

София област- Веселин Запрянов

Кърджали - Радослав Илев и др.

Ние сме единствената дясна алтернатива, против уговорката между БСП и ДПС, подчерта Радан Кънев.

Ценностната християнска рамка ни е присъща, това е етичната основа на нашата политика, заяви Ивайло Цветков- Нойзи. И добави- както и християнските ценности на независимостта, справедливостта, солидарността и свободата, приемаме за свой дълг тяхното опазване и съхраняване. Искаме да се въведе учебен предмет „Християнска етика” в четвърти клас на държавното обучение, каза той.

Нова република залага удвояване на бюджета за култура- още през първата година на управление той ще бъде повишен на 1% от БВП, посочи Иван Кирилов Иванов. На второ място- ДДС за книгите да бъде намален от 20% на 9%, а произведенията на българските автори да бъдат издавани при ставка 0%. Нулев процент трябва да е ставката и за туризма. От политическата формация предлагат модернизиране на опазването на недвижимото културно наследство. Както и да се активизира потенциала на българските културни институти в чужбина плюс създаване на Институт за емигрантска литература и култура.

Разделът „Родолюбие” представи Борис Станимиров. Нова република смята , че истинският патриотизъм е чужд на всякакви –филии и –фобии, а отношението към другите държави и нации не бива да се подчинява на емоции и исторически наслагвания, а единствено да са водени от прагматичния български интерес, каза той. И добави- предлагаме въвеждане на Ден на ветераните и Ден на знамето, трябва да има ученически обмен на деца от училищата на българските общности зад граница.

В раздела за семейството и демографската криза Станимиров подчерта, че политическата формация ще работи за здрава и просперираща нация. Държавата и институциите не трябва да заменят семейството в отглеждането и възпитанието на децата, подкрепата за възрастните. Ще бъдат подпомагани семейства с репродуктивни проблеми и поемане на лечение и инвитро процедурите от НЗОК или създаване на специален фонд за тези дейности.

Марта Георгиева запозна медиите с грижата за животните. Тя заяви, че за първи път тази тема влиза в предизборна програма на партия и говори за жестокостта и насилието към животните, което категорично трябва да бъде ревизирано в обществото, с подкрепата на промени в нормативната база. Заедно със създаването на зоополиция.

Радан Кънев говори за акцентите на дясната формация в социалната сфера, която предлага и мерки за нова социална политика. Според него в центъра на тази политика е страдащият човек. Сред планираните мерки са: децентрализация на социалните дейности и предоставяне права и бюджет на общините, съкращаване на бюрокрацията, строг контрол върху категоризирането на хора с увреждания и пълноценното им включване в пазара на труда. Десните настояват за насърчаване на социалното предприемачество, даже и чрез радикални данъчни облекчения, премахване на социалните помощи за лица, които отказват системно да полагат труд. Трябва да се насърчава нуждаещи се семейства, които постигат успехи в образованието на децата си и др.

В комбинация с новата трудова политика, заложена в програмата за Нова икономика, тези мерки ще доведат до включване на 700 000 нови работници във формалната икономика и пазара на труда, подчерта Радан Кънев.

Той се спря също и на проблемите в здравеопазването. Изреди въвеждането на електронното здравеопазване, силни екипи от парамедици в спешната помощ, прекратяване на използването на клинични пътеки за сметка на диагностичните групи. Според Нова република държавата трябва да е готова да демонополизира Здравната каса и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама