Лидерът на ДРОМ пак протестира срещу събарянето на Виетнамските общежития

17:22, 22 фев 17 / Политика 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов контра протест в близост до 123-то училище в столичния квартал "Красна поляна" организира ромската партия ДРОМ, съобщи лидерът й Илия Илиев. Акцията ще се проведе тази вечер от 18 часа. Чрез нея от ромската организация се противопоставя на проекта за събарянето на "Виетнамските общежития".

Повод за протеста е посещението на омбудсмана Мая Манолова в същото училище и срещата й с представители на ВМРО във връзка със събарянето на ромското гето. Столична община вече предприе действия по премахването на обекти в т.нар. „Виетнамски общежития”. На 5 февруари Илия Илиев организира неразрешен митинг на територията на частна общинска и публична общинска собственост (ул. „Ришки проход”), по време на който обясни, че ще прави верига и няма да допусне събарянето на постройки, за които има влезли в сила заповеди. 

За спешни мерки за сигурността на хората и обществения ред в района на "Виетнамските общежития" в столичния квартал "Красна поляна" настоя общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в писмото си до служебния МВР шеф Пламен Узунов. Контрера призова й главния прокурор Сотир Цацаров да образува проверка и да предприеме действия за разследване срещу Илиев заради призивите му за бунтове и насилие.

Днес и кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с жители на квартала и обеща постоянно полицейско присъствие, видеонаблюдение и проверка на настанителните заповеди в общежитията от 1994 г. насам.   

Общината планира на мястото на събореното гето да построи Център за социална интеграция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама