В столичния район „Възраждане“ доброто е на мода

18:14, 22 фев 17 / Култура 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на район „Възраждане“ - г-жа Татяна Димитрова, секретаря на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към СО Лиляна Събева, секретаря на МКБППМН към район „Възраждане“-СО Цветанка Петкова, старши експертът по образование Спас Узунов и обществени възпитатели бяха гости на 30 СУ „Братя Миладинови“. За да ги посрещнат подобаващо, домакините бяха подготвили музикално-поетична програма под надслов „Доброто е на мода“. В нея учениците споделиха своето разбиране за доброто, уважението, съпричастието, разбирането и толерантността. Всеки клас изработи и макет на розова фланелка с послания срещу тормоза и насилието.

В края на програмата, кметът на район „Възраждане“ се обърна със специално послание към децата, с което ги насърчи да отстояват и укрепват вярата си в доброто:

Скъпи ученици, преподаватели и гости благодаря за възможността да споделя този празник на доброто и разбирателството заедно с Вас. Този ден се отбелязва  в света от 2007 г. последната сряда на месец февруари, а в България от 2012 г. като ден за подкрепа и съпричастност, срещу страха и насилието в училище. Радвам се, че с Вашата инициатива превръщате този ден в ден на доброто.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама