БНБ награди победителите в конкурса си за стипендианти за 2017 година

19:43, 22 фев 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След взето решение от Управителния съвет на БНБ, днес на официална церемония бяха връчени удостоверенията на двамата победители в конкурса за стипендиант за 2017 г., организиран от ведомството. Наградените са Адриан Ямболов – студент, обучаващ се за „магистър“ в Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universitat Bonn, специалност Economics и Димитър Станчев – студент, учещ специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Целта на стипендиантската програма е да подпомага студенти и докторанти в разработването на теми с важно значение за дейността на БНБ. Програмата им дава и възможност да бъдат привлечени на работа във ведомството.

В конкурса са участвали общо 23-ма кандидати, от които 3-ма докторанти и 20 студенти, като от всички кандидатствали само един се е обучавал в университет извън страната.

Оценяването на знанията на кандидатите включа 2 етапа – есе по предварително зададена тема и интервю, като до интервюто в настоящото издание на конкурса са достигнали 3-ма от участващите, от които са избрани и победителите.

От институцията допълват още, че в конкурсите им за стипендианти, за периода от 2004 г. до януари 2017 г., са кандидатствали общо 348 студенти и докторанти, а отпуснатите досега стипендии са 30.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама