МРРБ: За санирането на 2022 жилищни сгради с договори с ББР е гарантирано финансиране

19:48, 22 фев 17 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За цялостното енергийно обновяване на 2022 жилищни сгради, които имат сключен договор за целево финансиране с ББР е гарантирано държавното финансиране към изпълнителите на отделните дейности.

Това съобщиха от регионалното министерство във връзка с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, предаде БГНЕС.

Финансовият ресурс по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради беше увеличен на 2 млрд. лв. с прието Постановление № 29 на Министерския съвет от 26.01.2017 г. (обн., ДВ бр. 12/03.02.2017 г.), напомнят от МРРБ.

С оглед гореизложеното, Министерството на регионалното развитие и благоустройството уведомява всички граждани, кметове на общини, областни управители, външни изпълнители за отделните дейности, сключили договори след проведени обществени поръчки, както и всички заинтересовани страни в процеса по изпълнение, че за цялостното енергийно обновяване на 2022 жилищни сгради, които имат сключен договор за целево финансиране с „Българска банка за развитие“АД е гарантирано държавното финансиране към изпълнителите на отделните дейности.

Сключването на нови договори за целево финансиране с „Българска банка за развитие“АД ще бъде възстановено след като бъдат сключени всички анекси към текущите договори за целево финансиране и при наличие на свободен финансов ресурс по Програмата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама