Фандъкова: В предприемачеството София е пример за другите градове в България

09:47, 23 фев 17 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В предприемачеството София е пример за другите градове в България. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на форум на тема: “Предприемачество за растеж”- финансиране на малки и средни предприятия, регионално икономическо развитие, платформа за предприемачество и единен цифров пазар, предаде БГНЕС.

На форума присъства и лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, Елжбета Бенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия, бивши министри от неговия кабинет, Ваня Чилова, председател на Предприемачи ГЕРБ, представители на бизнеса. Този форум е началото на серия от такива срещи в цялата страна. Предстоят дискусии за инвестиционните възможности на България, икономически перспективи за европейско развитие на България, за плана „Юнкер”, оптимизиране и ползи от единния пазар, значението на европейските мрежи за малкия и среден бизнес.

София е на трето място по създаване на фирми в Европа, като преимуществено място имат IT компаниите, на второ място тук са инвестициите в модерна и дигитална инфраструктура, имаме привлекателни данъчни условия и др., заяви в приветствието си кметът на София. Всичко това дава качество на живота на хората. Заплатите в IT сектора са високи и привлича все повече млади хора. Твърдо вярвам, че примерът на София е важен стимул за развитието на много български градове и региони, каза тя. Развиваме заедно с дигиталните технологии и транспортната инфраструктура, което е важно за всички нас, заедно с културните и творчески индустрии и туризма, подчерта Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама