Ара Маликян изживява мечтата си и на софийска сцена

10:46, 23 фев 17 / Култура 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 28 февруари от 20:00 часа в Зала 1 на НДК, виртуозният ливански музикант Ара Маликян, ще представи спектакъла си „Невероятната история на една цигулка".

„Нямам търпение да споделя музиката си с публиката в София“-  споделя самият Маликян по повод предстоящото събитие и допълва:

„ Това е разказ за вдъхновяващо пътешествие през различни музикални епохи. Цветните композиции идват от различни страни, култури и стилове: Ще свирим музика от барок до поп и рок - от Бах до Led Zeppelin, Radiohead и Дейвид Боуи, както и доста авторски композиции.“

А зад „Невероятната история на една цигулка“ стои не по-малко невероятната история на нейния автор. Ара Маликян е ливанец с испанско гражданство и американски корени, чийто талант го отвежда до Кралския симфоничен оркестър в Мадрид, където се изявява като концерт майстор, а общият брой на държавите, в които е изнасял концерти, е над 40.

Ара Маликян. Снимки: от организаторите на събитието

И, за да засили сякаш усещането ни, че сме част от една приказка, в която мечтите наистина се сбъдват, Маликян завършва с думите:

„Цигулката е най-важната личност в моя живот. Аз съм един щастливец, който изживява единствената си мечта – да свиря и да представям музиката си на сцена“.

Подарете си щастието да съпреживеете мечтата заедно с него и кой знае, може би след края на концерта ще си тръгнете оттам като хора, готови да поемат отговорността да случат и собствените си мечти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама