Сигнал за бомба прекъсна заседанието на столичните общински съветници

11:15, 23 фев 17 25 612 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Въпреки че столичните общинари гласуваха да останат и да заседават след сигнала за бомба, Общинската полиция настоя сградата да бъде опразнена, за да се направи проверка на анонимния телефонен сигнал. В момента всички съветници и журналисти са пред сградата на СОС. Заседанието на местните общинари е прекъснато до 11.30.

Междувременно, от столичната организация на БСП Лява България в СОС подкрепиха вчерашното решение на Административния съд, с което бе отменена цената от 1.60 лв. на билета за градския транспорт в София. 

Червените общинари приемат решението на съда като победа на гражданите на София и справедливостта, се казва в разпространеното писмо до медиите.

От БСП Лява България в СОС напомнят, че те са гласували единодушно против Наредбата и увеличаването на цената на билета за еднократно пътуване. Общинарите от левицата допълват още, че са обжалвали решението на СОС, с което беше приета тази Наредба пред Областния управител на София град и че са взели активно участие в делото пред Административен съд – София.

Решението на съда потвърди правотата на възраженията ни, че увеличението на цената на билета за еднократното пътуване от 1 лв. на 1.60 лв. е произволно определена, икономически необоснована, социално несправедлива и непоносима за гражданите. Според левите столични местни депутати, увеличението на цената с 60% не гарантира качествена услуга и не стимулира софиянци да ползват по-често обществения транспорт. 

СОС. Снимка: topnovini.bg

От БСП Лява България считат още, че решението на Административния съд - София е справедливо и законосъобразно, поради което то не следва да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама