Жените с три от три победи на "Странджа"

17:26, 23 фев 17 / Спорт 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три победи от три мача извоюваха първите български участнички в 68-то издание на международния боксов турнир „Странджа“ в зала „София“. Това съобщава БГНЕС.

И трите ни представителки при най-леките (до 51 кг) – Венелина Поптолева, Златислава Чуканова и Габриела Димитрова, взеха своите мачове от първия кръг на надпреварата.

Световната ни шампионка за девойки от Албена 2013 Поптолева отказа чешката си съперничка Яна Прокесова. Младата пловдивчанка разби носа на опонентката си още в първия рунд, като той не спря да кърви и съдията се видя принуден да прекрати срещата в третия. Венелина очевидно бе по-добрата на ринга, като вкара няколко сериозни серии от удари в тялото и главата на по-дребната от нея Прокесова.

Изключително зрелищен мач изнесе носителката на купа „Балкан“ Златислава Чуканова. Сингапурката Лиона направо не се държеше на краката си от получените от българката удари. Злати не спря да атакува по време на целия мач, а работата й с крака и умелите ескиважи допълнително придадоха атрактивност на срещата й. В крайна сметка съдиите нямаше какво друго да отсъдят, освен единодушното 5:0 в полза на Чуканова.

Най-опитната от трите – Габриела Димитрова, също спечели мача си с 5:0 над гъркинята Екатерина Койцогеоргопо и на 1/4 финалите ще играе с бронзовата медалистка от световното през 2014-а Чутаман Раксат от Тайланд, която победи рускинята Галиева с разногласие в решението на съдиите.

В спора за медалите Поптолева среща Роберта Мостарда (Ит), която единствена не игра в първия кръг, а Чуканова излиза срещу индийката Дуати Ванлал.

При мъжете от тримата ни участници в следобедния сеанс единствено Елиан Димитров се поздрави с успех. В категория до 60 кг бронзовият от Евро 2015 в Самоков не остави съмнение в превъзходството си над хърватина Марко Кеизонович и спечели с 5:0.

В същата категория Катин Асенов загуби с 0:5 от Вузал Вердиев от Азербайджан, въпреки че впечатлението на всички в българския щаб бе, че братът на Тайсъна е взел мача си. „Мислех, че у дома и стените помагат, но явно не е така. Смятам, че играх добре, макар съперникът ми да държеше много и съдията трябваше доста да накъсва мача, за да ни разделя“, коментира след срещата си разочарованият Катин.

Най-злощастно от всички обаче ринга напусна състезателят на столичния клуб „Сторм“ Любен Тодоров. Той получи тежък десен прав с главата от Карен Тонаканян от Армения още в началото на срещата и изпадна в жесток нокаут. Наложи се Любен да бъде изнесен на носилка от залата и да получи необходимата медицинска помощ в болницата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама