Илияна Йотова ще участва в Световния форум за междукултурен диалог в Баку

17:31, 23 фев 17 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепрезидентът на България Илияна Йотова получи официална покана за участие в Световния форум за междукултурен диалог, който ще се проведе на 5 и 6 май в Баку. Това информира БГНЕС.

Поканата бе връчена на среща с посланика на Азербайджан Наргиз Гурбанова, съобщиха от президентството.

Форумът се организира от правителството на Азербайджан в партньорство с ЮНЕСКО, Алианса на цивилизациите към ООН, Световната организация по туризъм към ООН, Организацията на Обединените нации за храни и земеделие, Съвета на Европа и Организацията за ислямско образование, наука и култура.

„Приветствам инициативата, която дава възможност на хора от различни култури, етноси и религии да се срещат и да си партнират в решаването на световните предизвикателства“, заяви вицепрезидентът. Културният диалог е средство да постигнем съгласие, там, където политическите решения се оказват безсилни, допълни Илияна Йотова.

От своя страна Наргиз Гурбанова посочи, че участието на българския вицепрезидент в този форум е от голямо значение, защото е повод както да се обсъди по-тясно двустранното сътрудничество, така и да се затвърди подкрепата за общи ценности като културното многообразие и толерантност, които се подкрепят и от България.

На срещата бяха обсъдени и актуални въпроси от двустранното сътрудничество между двете страни в областта на енергетиката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама