ГРАО откри "мъртви души" в подписката за референдум в "Младост"

17:33, 23 фев 17 25 702 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

От представените 13 425 подписа, само 8 822 са валидни. Това показват резултатите от проверката на ГРАО на внесената от инициативния комитет подписка за провеждане на местен референдум в район „Младост". Необходимият брой подписи по закон е 9000.

Справката е представена вчера на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, съобщиха от пресцентъра на СОС.

Съгласно закона предложението за провеждане на допитване трябва да бъде обсъдено от Столичния общински съвет, заради което председателят Герджиков днес свика председателски съвет, който да определи дата за разглеждането му. 

Съветниците решиха това да стане на редовното заседание на градския парламент на 6 април 2017 година. Дотогава ресорните постоянни комисии на съвета ще да разгледат предложението, ще обсъдят въпросите и ще предложат проект за решение. 

Според проверката на ГРАО в подписката има 4 603 некоректни записи. От тях 16 са данни на починали граждани, 39 - на непълнолетни, на един затворник, на 36 лица без българско гражданство. Общо 651 записи са вписани повторно в подписката.  

Инициаторите на подписката очакваха проверката й да приключи навреме, така че местният референдум да се проведе едновременно с извънредните парламентарни избори на 26 март т.г. Проверката на подписката беше забавена и в това от инициативния комитет "За Зелен Младост" видяха умишлени действия за саботаж на допитването. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама