Екатерина Йорданова: Билетът поскъпна с 60% в интерес на гражданите

17:41, 23 фев 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Законът е ясен и ние би трябвало да изчерпим всички възможности, защото живеем в правова държава и ще се обърнем към по-висока инстанция, защото вярваме, че аргументите ни са верни. Това каза общинския съветник от ГЕРБ Екатерина Йорданова, предаде БГНЕС.

Според Йорданова от БСП са им искали оставките заради предизборната обстановка.

Нашият ангажимент е да осигурим една по-добра и качествена обществена услуга и с действията си сме се водили единствено от интереса на гражданите. В тази наредба, каза Йорданова - общината се е опитала по най-добрия начин да намери решение на това как да се предлага по-добра услуга на поносима цена. „Да имаме една от най-добрите социални политики по отношение на транспортната услуга в страната. Да разширим обхвата на преференциалните карти, да направим така, че хората, които разчитат и ползват устойчиво този вид транспорт, да им дадем допълнителни възможности и това, което предложихме в наредбата не означава единствено повишаване на цената на еднократното пътуване”.

В наредбата, според нея се съдържа и запазване на други превозни документи. Съдържа се намаляване цената на годишната преференциална карта. Наредбата е пакет - различни мерки, различна тарифна политика, която е насочена към подобряване на услугата.

Йорданова каза също, че не е съгласна със спекулациите, че софиянци са загубили 15.5 млн. лв. Според нея софиянци печелят, защото тези средства се инвестират в развитието на транспорта и това е видно като даде за пример новите транспортни средства в градския транспорт.

На въпрос на БГНЕС не се ли купуват тези нови превозни средства с европейско финансиране, Йорданова каза, че еврофинансирането има съфинансиране от страна СО. „Едни допълнителни 15 млн. лв. в системата ще ни дадат възможност да привлечем едни 100 млн.”, каза тя.

Колегата й Зафир Зарков изтъкна, че това, което е заложено като политики и цели като цели на поскъпването на билета, се изпълнява. Смятаме, че коректно са извършени всички финансови разчети и на тази база ще обжалват решението на ВАС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама