Стефан Янев: Не е започнало голямото пазаруване на гласове

08:34, 24 фев 17 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Организацията на изборите е важна задача. Мерките, които се взимат, са в тази посока. Заели сме се с процеса. В координация сме както с Централната избирателна комисия, така и с всички структури и хора, които имат отговорност по организацията”, заяви още Янев, предаде БГНЕС.

Попитан за смяната на областни управители и смяната на главния секретар на МВР Георги Костов, Стефан Янев заяви: „Това е дело на кабинета, като колективен орган за управление. Основната ни задача е да имаме честни и независими избори”.

Що се отнася до машинното гласуване и притесненията, че то може да се провали, военният министър заяви, че дори и да не се случи, това няма да е причина да се каже, че изборите са опорочени.

„Ако няма машинно гласуване, нормалното гласуване с хартиени бюлетини дава достатъчно възможност да се изпълни предписанието на Конституцията за равни права при гласуване”, заяви Янев.

Попитан за отстраняването на Георги Костов, вицепремиерът заяви, че мотивацията, която е дадена за отстраняването му, е била достатъчно обективна.

„Използвал е влияние по отношение на назначения и кадруване в системата на МВР”, заяви Янев.

Относно отношенията си с президента Румен Радев Стефан Янев потвърди, че се познават и са служили заедно.„Кой на кого е приятел – едва ли е толкова важно”, заяви Янев.

Той отхвърли връзка между проверките във военното министерство, изводите от ревизията и конфликтът на бившия военен министър Николай Ненчев с президента Румен Радев.

„Никой не им е казал как да проверяват, колко дълбоко да стигнат в проверката. Няма как да стане, няма начини. Няма информация някой да им е оказал влияние”, заяви Янев.

За дискусията около НАТО, той коментира, че има теми, които трябва да се дискутират внимателно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама