"Влюбеният Шекспир“ със софийска премиера на сцената на Народния театър

11:21, 26 фев 17 / Култура 25 715 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 6-ти март от 19:00 часа на сцената на Народния театър, актьори от трупата на Варненския драматичен театър ще пресъздадат „Влюбеният Шекспир“. Мащабната по размерите си продукция, в края на февруари ще бъде представена пред зрителите в морската столица. Няколко дни по-късно, тя ще зарадва жителите и гостите на София. Това ни съобщават от пресцентъра на Варненския драматичен театър.

Представлението е под режисурата на проф. Пламен Марков, считан за един от един от най-ярките представители на авторския режисьорски театър у нас. Постановката е създадена по драматизацията на прочутия филм на Ли Хол „Влюбеният Шекспир“, получил 7 награди ОСКАР. Костюмите пък са дело на дизайнерката Мира Калоянова, обявена за един от стоте световни дизайнери с най-хубави сценични костюми в Шекспирови постановки.

Автор на музиката е Калин Николов, получил ИКАР за 2012 г. за постановката „Ричард III“. И, за да бъде още по-интересно и непредвидимо онова, което ще видим, от театъра съобщават, че един от актьорите на сцената ще играе на 4 лапи. Става дума за Джон Джей Рамбо – куче от породата „джакръсел териер”.

Организаторите са категорични, че макар и дебютант, Джон Джей Рамбо се справя отлично с ролята си. Дали това е така и ще повтори ли „Влюбеният Шекспир“ успеха на „Ричард III“, предстои да разберем.

Снимка: Варненски драматичен театър "Стоян Бъчваров" 
Снимка: Варненски драматичен театър "Стоян Бъчваров"

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама