МОН започва проверка в печалното 52 ОУ "Цанко Церковски"

11:25, 27 фев 17 25 643 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

По-късно се очаква да бъде готова експертизата изготвена за момичето, което почина след инцидент в столичното 52 ОУ "Цанко Церковски". В училището ще влязат и психолози, които ще говорят с децата за случилото се. Занятията ще започнат с час на класа, като специалистите ще влязат първо в класа на момичето. 

„Децата са изключително млади, смъртта не е близка до тях и не могат да разберат какво се случва.”

Това заяви пред  bTV психологът Младен Владимиров. Той и колегите му ще проследят реакциите на децата, като той е на мнение, че е по-добре те да са на училище, за да неполучават информация от непроверени източници и да им бъде помогнато да осъзнаят тежката реалност.

Психолозите ще бъдат в 52 училище поне до края на седмицата. Те вече са провели разговори с преподавателите.  Още в неделя е бил свикан извънреден педагогически съвет. Директорът е бил непрекъснато във връзка с началникът на инспектората по образование в столицата Ваня Кастрева.

Тя заяви, че няма данни момчето да е било агресивно или да е посещавало психолог. Експертите от МОН ще проверят каква е била ситуацията в училището и как се е стигнало да трагедията във фаталния петък. По първоначални данни инцидентът е станал след края на работното време на медицинската сестра. От 2000 г. в училищата не работят лекари. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама