Двама мъже са задържани непосредствено след кражбата на лек автомобил

13:24, 27 фев 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В резултат на професионалните полицейски действия двамата са заловени непосредствено след като отнели л. а. „Фолксваген Голф” от ж. к. „Обеля” и опитали да го укрият на територията на ж. к. „Люлин”. Зад волана на инкриминирания автомобил бил по- възрастният мъж, а работния „Фиат Браво” управлявал Л.А.

Двамата мъже са известни на полицията с извършени от тях предишни подобни престъпления. При задържането те опитали да избягат, оказали яростна съпротива, което наложило употребата на физическа сила и белезници. В хода на извършените процесуално- следствени действия в автомобилите, които задържаните управлявали и на адресите, които обитавали, полицаите намерили множество вещи и инструменти, съотносими към престъпната им дейност - отвертки, електронно устройство за привеждане на автомобили в движение, ръкавици, шапки, мобилни телефони, множество СИМ- карти, заготовки, тип „меча лапа”, устройство за взломяване на патрони, тип „тирбушон”.

От незаключена и отворена метална каса на един от адресите униформените иззели газов и боен пистолет с множество муниции за тях. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура Г.Щ. и Л. А са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл.346 от НК и са им наложени постоянни мерки „задържане под стража”.

Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство и под наблюдението на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама