„Александровска“ болница предлага безплатни прегледи за болни от глаукома

14:32, 27 фев 17 25 1021 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 12-ти до 18-ти март, по повод Световната седмица за борба с глаукома, специалистите от Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска“ ще провеждат безплатни прегледи за глаукома във времето от 14:00 до 18:00 ч. Това съобщават от лечебното заведение и допълват, че не е необходимо пациентите да имат издадено направление по НЗОК. Телефонът, на който желаещите могат да си запазват час за преглед е: 02/9230 415.

На 15-ти март, отново в „Александровска“ болница, специалисти ще изнесат лекция с мултимедийна презентация за пациенти на тема „Глаукома – превенция и поведение“.

От болницата припомнят, че глаукомата е хронично дегенеративно заболяване, което настъпва без симптоми и уврежда зрителния нерв и нервните клетки в ретината. Те препоръчват на всички хора на възраст над 40 години, независимо дали имат оплаквания или не, поне веднъж годишно да изследват зрението си. Пациентите, които вече са диагностицирани със заболяването, следва да посещават такива прегледи поне веднъж на два-три месеца. Ранната диагностика и навременното лечение спомагат да се постигне спиране или поне забавяне на развитието на болестта и съхранение на останалото функционално зрение, завършват препоръката си офталмолозите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама