Велошествие в столицата в подкрепа на безопасното колоездене

15:37, 27 фев 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 28-ми февруари от 19:00 часа Министерството на младежта и спорта, заедно с колоездачен клуб „Булвело“ организират велошествие. Маршрутът му минава от НДК по бул. „Витоша“ до Съдебната палата. Целта на организаторите е да се привлече вниманието на обществото и на отговорните институции, за да бъде осигурена по-голяма безопасност на колоездачите. Събитието се организира в памет на загиналия на пътя колоездач Мартин Гачев.

„Искаме хората да спортуват активно, а се случват такива инциденти. Настояваме децата да се движат, да живеят здравословно и да практикуват различни спортове, а ги отдалечаваме от спорта с подобни трагични случаи. Организираме отлични състезания за елитни спортисти, а тези, които тренират за тези прояви и практикуват масов спорт, нямат гаранции за сигурността си и се превръщат в мишени, без да са виновни. Искаме в София да бъдат изградени безопасни велоалеи.“ - казват от колоездачен клуб „Булвело“.

От пресцентъра на спортното ведомство съобщават, че те, заедно с Българския колоездачен съюз разполагат със специалисти, които могат да участват при взимането на решения, с които да се ограничат инциденти като този с Мартин Гачев. За целта е необходимо да присъстват при организацията на спортните събития и да работят съвместно с отговорните институции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама