Пускат трафика по бул. "Патриарх Евтимий" в края на май

16:14, 27 фев 17 25 586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на май конструкциите на двете метростанции на бул. „Патриарх Евтимий“ и на кръстовището на бул. „Витоша“ и бул. „Патриарх Евтимий“ вече ще бъдат изпълнени и засипани и централният столичен булевард  ще бъде пуснат за движение. Това каза изпълнителният директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев след официалния старт на работата на тунелопробивната "къртица" по третия лъч на метрото.

Постепенно ще се пуска движението и по другите участъци. Стесненото сега в една лента движение по бул. „България“ в края на май вече няма да го има.

Връзката на бул. „Гоце Делчев“ с бул. „Цар Борис Трети“ ще бъде възстановена през април. 

Стоян Братоев обясни, че тунелопробивната машина е произведена за 11 месеца и е уникална. "Тя е един завод под земята буквално“, посочи той и уточни, че цялата машина с допълнителното оборудване тежи 1600 тона.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че за третата линия на метрото общината отделя от бюджета си около 100 млн. евро, за да може през 2019 година още 130 хил. души дневно да ползват най-бързия и екологичен транспорт. 

„Машината трябва да стигне от метростанция "Красно село" до метростанция "Малък градски театър зад канала" в края на 2018 година“, заяви кметът. През втората половина на 2019 година, тоест след 2 години и половина София ще има изграден трети метродиаметър, който ще е дълъг  поне 12 км дължина с 12 метростанции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама