Скандална сръбска хип-хоп група гостува у нас през юни

11:36, 28 фев 17 / Култура 25 689 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

На 23-ти юни от 19:00 часа сръбската хип-хоп банда „Београдски синдикат“ ще изнесе свой концерт в „Маймунарника“ в Борисовата градина.

„Вече 18 години групата смело поставя на дневен ред болезнените за обществото теми и печели хиляди фенове с ударните си рими! Песни като „Кaсно jе”, „Балада дисидента”, „Сведок” и „Пороци Београда” ще ви заредят с голяма доза хип-хоп, но и ще ви накарат да направите неизбежни сравнения и трезви равносметки“ – споделят организаторите на концерта.

Интересно е да се отбележи, че изпълненията на групата, в много случаи разглеждат актуални социални и политически теми. Клипът към последната им песен „Системата те лъже“ (Sistem te laže) предизвиква истински бум в социалните мрежи, като с днешна дата видеото е гледано над 19 500 000 пъти. Песента изобличава двуличната политическа система в Сърбия, като предизвиква дори реакцията на министър-председателя Александър Вучич. Въпреки че е осмян във видеото, той демонстрира политическо хладнокръвие, обръщайки се към тях с думите:„Разбирам ви момчета. Ние трябва да се борим по-упорито и да направим повече за бъдещето на младите хора!”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама