Трафикант на бежанци получи над две години затвор

11:40, 28 фев 17 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж, превозвал незаконно бежанци в района на Калотина, е осъден на повече от две години затвор, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. 

Вечерта на 20 октомври 2015 г. в землището на село Калотина Г. Каравачев помогнал срещу 200 евро на петима афганистанци да преминат в страната. За това той е привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Сливница.

В съдебно заседание на 23 февруари т.г. защитата на подсъдимия сключи споразумение с държавното обвинение, което съдът одобри. Каравачев ще изтърпи наказание от две години и осем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим за период, както и ще заплати глоба в размер на 5 000 лв. Превозното средство, с което е извършено престъплението – лек автомобил марка „БМВ“ се отнема в полза на държавата.

Каравачев, който е подсъдим и по друго дело за превозване на мигранти, сключи и второ споразумение с Районна прокуратура – Сливница. На 21 ноември 2015 г. вечерта той заедно с още един човек помогнал на 17 афганистански граждани, сред които петима непълнолетни, незаконно да преминат в страната. 

Превозваните чужденци нямали разрешение за пребиваване в граничната зона на България. Те били превозени товарен автомобил марка „Мерцедес“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама