Д-р Семерджиев: Ремонтът в "Пирогов" не е планиран от вчера, свидетели сме на емоционална реакция

13:05, 28 фев 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„В „Пирогов“ се извършва ремонт. Този ремонт не е планиран вчера или онзи ден, когато новият директор получи вписване в Агенцията по вписвания“. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Илко Семерджиев по повод на случващото се в Института за спешна помощ, предаде репортер на БГНЕС.

„Проф. Балтов има два дена стаж и не може върху него да се стоварва цялата отговорност за нещо, което е минало през тръжна процедура, което е било с утвърдени планове, което било е подлагано на предварителни процедури. В момента се изпълнява нещо, което е подготвено отдавна“, каза д-р Семерджиев.

Според него напрежението е по-скоро субективно, отколкото обективно. „Когато има необходимост да се ремонтира клиника или отделение, те трябва да се ремонтират. Докато тече ремонтът, там не могат да се изпълняват медицински функции. Субективна и високо емоционална реакция. Това, на което държа и съм казал на проф. Балтов е ремонтът да протече бързо и ефективно и функциите на клиниката да бъдат възстановени“, заяви здравният министър.

БГНЕС припомня, че Агенцията по вписванията официално вписа вчера новия изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов. Заявлението за вписването му беше подадено на 22.02. и към него бе прикрепена цялата документация, изисквана от Търговския закон, Закона за лечебните заведения, Правилника за управление на търговските дружества с държавно участие и Наредба 9, касаеща придобитата квалификация по здравен мениджмънт.

Проф. Балтов е получил такава квалификация преди влизането в сила на Параграф 3 от ПЗР на Наредба 9/26.06.2000 г. Той е преминал обучение, организирано от Министерството на здравеопазването, включващо хорариум от 240 учебни часа с придобити умения в областта на болничното управление и болничните информационни системи. Тъй като през 2010 година към Наредбата са добавени нови текстове, Агенцията по вписванията първоначално не е взела предвид редакцията на Параграф 3 към датата, на която проф. Асен Балтов е придобил своята квалификация.

След изясняването на фактите и удостоверяването на всички документи, Агенцията вписа професор Балтов като изпълнителен директор на „Пирогов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама