Ученици дариха мартеници на болни деца

14:07, 28 фев 17 25 668 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

За втора поредна година в навечерието на Баба Марта ученици от столичното 46 ОУ "Константин Фотинов" изненадаха малките пациенти в болница "Св. Анна".

"Нашите деца решиха да поднесат мартенички на хора в неравностойно положение. Днес бяха в болница „Света Анна“, утре ще посетят Дома за възрастни хора в район „Възраждане“" - заяви за Topnovini.bg Маргарита Грънчарова, която е директор на училището.

Снимка: Болница "Св. Анна"

От здравното заведение споделиха, че част от учениците, които са подарили мартеничките за болни деца, също са били пациенти на отделението. Вълнението е било споделено и от майките на боледуващите, които всъщност са получили ръчно изработените символи за здраве и късмет.

Снимка: Болница "Св. Анна"

Навръх Баба Марта те ще ги завържат на ръчичките на своите деца, заедно с вплетената вплетената в тях доброта и пожелание за бързо оздравяване. А за това как се изграждат и развиват у учениците желанието за съпричастност към болките на другите и любовта към традициите, директорът на училището не скри, че: Идеята е първо да обогатяваме познанията и сръчността им, да продължаваме традициите и най-вече да ги научим да бъдат добри хора. Да приемат различните от тях, да им съчувстват и да им помагат. Така възпитаваме една човечност у тях, нещо което ще им трябва през целия им живот. 

Снимка: Болница "Св. Анна"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама