БНР удължава срока за участие в конкурса „Пролет“ за нова поп и рок българска музика

14:14, 28 фев 17 / Любопитно 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До 10 март се удължава срокът за прием на песни за конкурса „Пролет“ на Българското национално радио. Авторите и изпълнителите на нови - неизпълнявани и неизлъчвани досега песни, ще имат една седмица повече от първоначално обявения срок за участие, след като отношенията между БНР и „Музикаутор“ бяха уредени в края на миналата седмица, съобщиха от БНР, информира БГНЕС.

Тази година за първи път след създаването на надпреварата през 1970 г., от която започват пътя си десетки стойностни български шлагери, творците са максимално улеснени и могат да подадат документи онлайн на имейл [email protected]. Регламент, декларации и формуляр за регистрация могат да се изтеглят от сайта на БНР www.bnr.bg/prolet и във Facebook: @prolet2017.

Селекционна комисия ще избере 12 песни финалисти, които веднага ще бъдат качени в сайта на конкурса. Номинирате 12 изпълнения ще бъдат излъчвани по няколко пъти седмично във всички програми на БНР и регионалните радиостанции до 25 март 2017 г., когато е финалът.

Номинираните и наградени песни ще спечелят атрактивни награди, дори с финансово изражение, ще дадат на своите автори и изпълнители възможност за участие в големия финален концерт, във фестивала “Евросоник” в Холандия и за реализация на нова продукция - като награда за млад изпълнител. Най-важното е, че новите песни от конкурса „Пролет“ намират трайно място в програмите на БНР и достигат до широка слушателска аудитория. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама