Позиция: Сцената на "Народния театър" не е трибуна за политически страсти

14:16, 28 фев 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на Народния театър "Иван Вазов" излезе със становище на сайта си по повод публикации, свързани с гостуващото представление "Да, г-н премиер" на бургаския ДТ "Адриана Будевска" в София на 27 февруари 2017 г.  

Ето какво се се казва в него:

"Народният театър "Иван Вазов" е независим културен институт, чиято висока мисия е развитието на театралното изкуство. Като институция с повече от един век история, Народният театър винаги е бил духовен и културен център с национално и международно значение и е доказал,че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности.

Неговата сцена никога не е била и не може да бъде  трибуна на политически страсти. Още по-малко случаят да бъде тълкуван като позиция на Народния театър "Иван Вазов".

Това е позиция на една личност, изказана по време  на спектакъла "Да, г-н премиер" на Бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", който само ползва сцената на Народния театър за своя изява.

Оттук нататък всякакви публикации и изказвания, целящи да обвържат политически Народния театър "Иван Вазов" не само в този предизборен период, ще бъдат тълкувани като лъжи, инсинуации и интриги, целящи да дискредитират независимостта на националния културен институт".

Постановката на пиесата в Народния театър снощи неочаквано е приключила с предизборна агитация за лидер на политическа партия, позовавайки се на сигнали на зрители на пиесата "Да, господин премиер!".  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама