Съюз „Произведено в България” връчва годишните награди „Златна мартеница”

06:20, 01 мар 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 23-та поредна година сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес” връчва наградите „Златна мартеница” навръх един от най-българските празници - 1 март, предаде БГНЕС.

Победителите за 2017 г. ще бъдат обявени на церемония в Гранд Хотел София, в присъствието на президента Румен Радев, както и на родния политически, синдикален и бизнес елит.

Организатор на събитието е сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес", като отличията за българските производители „Златна мартеница“ ще бъдат връчени за 23-та поредна година.

Наградата “Златна мартеница” е учредена от съюз „Произведено в България” с цел подпомагане съживяването на българските производства и услуги и повишаване тяхната конкурентоспособност на вътрешния и международния пазари. Призът се връчва ежегодно и е вдъхновен от уникалния български обичай Закичване с мартеница - като пожелание за благополучие и здраве. Наградите се изработват в Монетния двор на БНБ от благородните метали сребро и злато и са придружени с почетна грамота.

Според регламента членовете на съюза и организациите, които имат отношение към проблемите на бизнеса у нас, номинират кандидати за приза в различни категории. УС на сдружението избира комисия, която посочва фаворитите за наградата. Окончателното решение взима Управителният съвет на „Произведено в България”.

Тазгодишните награди „Златна мартеница” ще са в 6 категории: за компания, наложила на пазара продукти под собствена търговска марка и завоювала доверието на българските потребители; за сериозни успехи при налагане на български продукти на вътрешния и международни пазари; за иновативно, високотехнологично малко и средно предприятие; за микро, малко и средно предприятие, създало затворен цикъл на производство на традиционни български продукти; за активна журналистическа позиция в защита на родното производство и за успешен стартъп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама