Столичният кмет връчи награди в конкурса за ученическо есе „Вдъхновители” 

08:25, 01 мар 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на София Йорднака Фандъкова обяви наградите на Радена Цонева и Симона Василева. Те са две от осемте деца, достигнали във финала на Националния конкурс за ученическо есе "Вдъхновители" по инициатива на Българска национална телевизия с подкрепата на МОН, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В церемонията взе участие българският представител на Детска Евровизия 2016 Лидия Ганева и фанфарният оркестър на 6 СОУ "Св. Кирил и Методий", гр.  

Перник. Конкурсът бе обявен през месец ноември 2016 г. в информационната емисия на БНТ1 "По света и у нас". 

В състава на журито, което оценява творбите, са Теодора Димова (писател), Иван Симеонов (изпълнителен директор на София Тех парк), Доброслав Димитров (съосновател на "Империя онлайн"), Милена Иванова (главен експерт "Образователни програми и съдържание"в МОН), Надя Обретенова (изпълнителен продецунт на "По света и у нас"- БНТ), Благой Цицелков (репортер в "Новини и актуални предавания" - БНТ). 

Изпратените есета за конкурса са 112 като 98 от тях бяха допуснати за участие. Най-малкият участник е съответно на 7 години, а най-големият - на 18г. 

Сред вдъхновителите, за които учениците са писали са: дядо Добри, Ружди Ружди /параолимпиец/, Светлин Наков /български програмист и предприемач, създател на "Софтуерен университет" ООД/, Стив Джобс, Джоан Роулинг. 

  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама