ВСС изслушва на 8 март ръководителите на спецпрокуратурата

17:22, 01 мар 17 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокурорската колегия на ВСС, по предложение на главния прокурор на Република България реши да изслуша на 8 март 2016 г. административния ръководител на Специализираната прокуратура и неговите заместници във връзка с необходимостта от увеличаване на щатната численост на прокурори, следователи и съдебни служители, проблемите със сградния фонд и материалното осигуряване. Това съобщава БГНЕС.

В доклад от Иван Гешев – административен ръководител на Специализирана прокуратура е посочено, че с оглед нормалното функциониране и подобряване работата на магистратите и съдебните служители е необходимо увеличаване на щатната численост със 7 щатни бройки – прокурор; 8 щатни бройки – следовател и 9 щатни бройки за съдебни служители.

Посочено е, че към настоящия момент, с оглед недостатъчното кадрово обезпечение на магистрати и съдебни служители в Специализирана прокуратура са налице множество натрупвани през годините проблеми свързани с унифицираната информационна система; деловодната обработка на входяща и изходяща поща; проблеми с качеството и срочността на разследването; своевременното приключване и окончателно произнасяне на наблюдаващите прокурори по наказателни производства и преписки; качеството на процесуалните актове; веществените доказателства и т.н., съобщиха от ВСС.

Според прокурор Гешев относително срочно и качествено се провеждат първите действия по разследването, като множеството затруднения в последващите действия имат за обективна причина недостатъчната щатна численост на прокуратурата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама