Военнослужещи ще участват в тържествата за 3 март

17:39, 01 мар 17 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Военнослужещите от Българската армия започнаха отбелязването на Националния празник на Република България – 3 март. В издигането на Националното знаме и военен ритуал за полагане на венци и цветя в град Созопол участват днес, 1 март, военнослужещи от Военноморските сили, гарнизон Бургас. Това съобщава БГНЕС.

В честванията по повод Националния празник ще се включат на 2 март военнослужещи от Сухопътните войски и от Военноморските сили. В празничен концерт в град Хисаря ще участва Военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада. В ритуали по поднасяне на венци и издигане на националния флаг на България ще се включат военнослужещи от Сухопътните войски в градовете Първомай (в.ф.24490 – Асеновград) и Петрич (в.ф. 26400 – Благоевград). Военнослужещи от гарнизон Варна, Представителният духов оркестър на Военноморските сили и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” ще участват в ритуал за полагане на венци и цветя и в тържествена проверка (заря) в община Долни Чифлик и град Провадия, съобщават от МО.

На 3 март, с тържествени проверки (зари), военнослужещи от Сухопътните войски ще почетат паметта на загиналите за свободата на България в градовете: Стара Загора – с представителни подразделения от гарнизона, в Пловдив – с представителни формирования и Представителния духов оркестър от гарнизона в града, Чепеларе – 101-ви Алпийски батальон-Смолян, Оряхово – военно формирование 54990 – Враца.

В тържествени ритуали по издигане на Националния флаг и поднасяне на венци и цветя военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в градовете: Стара Загора, където ще се проведе шествие с 300-метров национален флаг, Белене – в.ф. 28880, Смолян – 101-ви Алпийски батальон, Благоевград – в.ф. 26400, Асеновград – в.ф. 24490. Горна Оряховица – в.ф. 22790, Елин Пелин – в.ф. 42600 – Мусачево. Представителните формирования и военният духов оркестър от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада ще участват в тържествените чествания в град Казанлък и пред „Паметника на свободата“ на връх Шипка. В церемония по издигане на националния трибагреник и панихида в памет на загиналите за Плевен 31 000 воини ще се включат военнослужещите от гарнизона.

Представителни подразделения от Сухопътните войски ще се включат и в тържествата за отбелязване на 139-та годишнина от Освобождението на България и в градовете: Казанлък, Ловеч, Хасково, Ямбол, Шумен, Сливен, Русе, Враца, Монтана, Видин, Бяла Слатина, Свищов.

По случай 3 март военнослужещи от Военноморските сили ще участват в церемонии по издигане на Националното знаме и във военни ритуали за полагане на венци и цветя пред паметниците на загиналите в Освободителната война от 1878 г. в градовете Добрич, Варна, Бургас, Созопол, Черноморец, Дългопол, Средец.

На 3 март във Варна представителни части от гарнизона и от Военновъздушните сили, Представителният духов оркестър на ВМС и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” ще участват в церемония по издигане на националния флаг пред общината, тържествена проверка (заря), полагане на венци и цветя пред паметниците на загиналите руски и украински воини в Освободителната война.

В Бургас представителни подразделения от Военноморските и Военновъздушните сили и Сухопътни войски ще участват в церемония по издигане на Националното знаме.

В Пловдив военнослужещи от авиобази Граф Игнатиево и Крумово и Представителният духов оркестър на ВВС ще участват в тържествената проверка (заря) на площад „Централен” в Пловдив. Представителни подразделения от Военновъздушните сили ще се включат и в честванията и в градовете Плевен и Ямбол.

Военнослужещи от гарнизон Пловдив и 68-ма бригада „Специални сили“ ще участват в ритуали по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите по време на Освободителната война руски, финландски и румънски воини, Паметника на опълченците на Централните гробища и паметника на Руските освободители в парка „Бунарджика”. Военнослужещите от 68-ма бригада ще се включат и в тържествената проверка (заря) на площад „Централен“ пред гарнизонния военен клуб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама