Здравко Здравков: Когато сееш ветрове, ще жънеш бури

19:49, 01 мар 17 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Арх. Весела Тасева, освободена от длъжността главен архитект на район "Младост", е прекрасен професионалист и си върши добре работата", заяви главният архитект на София Здравко Здравков, след като по-рано днес кметът на район "Младост" Десислава Иванчева уволни главния архитект на "Младост" Тасева. 

Както вече Topnovini.bg писа, повод за освобождаването от длъжност на Тасева е станало разрешителното за строежа на мега проекта "Гранд каньон", което архитектката издала под натиск от главния архитект на Столичната община Здравко Здравков и то без знанието на Иванчева.

Арх. Здравко Здравков заяви, че кметицата на "Младост" е трябвало да се произнесе относно строителството на обекта, а не да дава разнопосочни сигнали. По думите му, след като е изпратил проектната документация за становище от Иванчева, проектът за мегапроекта е разгледан на районен експертен съвет и е приел с положително становище. Десислава Иванчева обаче е отказала да подпише протокола, след което документите били върнати обратно в НАГ. Здравков помолил Иванчева да се произнесе "за" или "против" проекта е в срок от три дни.

"За мен е важно да се чуе нейното мнение", каза Здравков. "След изтичане на този срок обаче отговор от нейна страна нямаше. След това се срещнахме случайно по коридорите на НАГ и я помолих до един ден да ми предостави писмено позицията си", обясни още главният архитект. 

Десислава Иванчева отново не е спазила срока, при което Здравков е предоставил правомощия на районния главен архитект Весела Тасева да издаде или да откаже издаването на разрешение за строеж на въпросния обект. 

"Арх. Тасева издаде разрешение за строеж в петък, 24 февруари, а днес на пресконференцията на Иванчева стана ясно, че Тасева е уволнена", посочи Здравков.

Според главния архитект, Иванчева водила комуникация с него във Фейсбук и през медиите, което той определи като "изключително некоректно". 

За Здравков, Иванчева трябва да носи отговорност като кмет и да не противопоставя собствениците на апартаменти в квартала срещу собствениците на възстановени имоти. 

"Когато сееш ветрове, ще жънеш бури", каза Здравков и подчерта, че активно работи с всички районни кметове, уважава мнението им и е отворен за диалог. 

"Днешното изявление на Иванчева не й прави чест, а твърденията й, че район "Младост" е оставен на произвола на съдбата от Столичната община са абсолютно неверни, с оглед на огромните инвестиции там през последните години", посочи Здравков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама