САС гледа мярката на Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги в Борисовата градина

20:50, 01 мар 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В съдебната зала в СГС стана ясно, че братът на Йоан е този, който е дал показанията и посочил шахтата, в която е намерен ножа, с който е извършено убийството. Той е бил задържан заедно с Йоан. Самият обвинен запази мълчание и не пророни и друма пред камерите, а от съда поиска по-лека мярка за неотклонение. Това информира БГНЕС.

Разследващите установили, че убийството е извършено за около 20 секунди.

19-годишният Йоан Матев беше задържан за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Към момента на убийството Матев е бил ученик на 17 години.

БГНЕС припомня, че Георги Игнатов беше намерен убит с нож на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина. Камери в района заснеха как от мястото се опитва да избяга младо момче. Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

За разкриване на убийството са проверени над 400 лица. По делото са приложени всички способи, предвидени в Наказателно-процесуален кодекс за събиране на годни доказателства. Сериозен тласък на разследването дало това, че едва непосредствено преди задържането на Йоан Матев разследващият екип е успял да разпита свидетел.

Йоан Матев влязъл в полезрението на полицията преди 5-6 месеца, или около септември 2016 г.. Помощ на разследващите оказала и експертиза за ръста по видеозапис и бил намален кръгът на търсените. Засега мотивът за убийството, според разследващите, е грабеж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама